ETUSIVUTALOPAKKI-MALLISTOTALOPAKKI-INFORAKENNUSLUPAPIIR.MUUT PIIRUSTUKSETHINNASTO
TILAUSYRITYSREFERENSSITKAAVAKKEETVASTAAVA TYÖNJOHTAJA/SUUNNITTELIJA
     
   
     
  Työpiirustukset sisältävät seuraavat asiakirjat:  
     
 
 • mitoitetut pohjapiirustukset 1:50
 • tarvittavat leikkauspiirustukset 1:50 tai 1:20
 • ikkuna- ja ovikaaviot
 
  Jos rakennat kappaletavarasta tarvitset näitä kuvia.  Elementtitehtaat tekevät yleensä itse omaan tuotantoonsa sopivat  mitta- ja leikkauspiirustukset sekä toimittavat ikkunat ja ovet.  Ikkuna- ja ovikoko näkyvät rakennuslupapohjassa ja näin palvelevat tarjouskyselyäsi talotehtailta.  
  Jos et tilaa näitä kuvia alkuperäisen tilauksen yhteydessä täytä uusi tilauskaavake ja siitä työpiirustusta varten tarvittavat kohdat. Ilmoita uutta tilausta tehdessäsi lisätiedoissa aiemmasta tilauksesta saamasi asiakasnumero.  
  Piirustusten toimitus:  
  Postitamme 2 sarjaa piirustuksia  pääpiirustusten mukana, jos tilaat ne samaan aikaan. Piirustusten hinta sisällytetään samaan laskuun. Eri aikaan tilattaessa saat kuvat noin kahden viikon kuluessa tilauksestasi.  Mukana seuraa lasku, joka sinun tulee maksaa 10vrk:n kuluessa toimituksestamme.  
     
     
  Rakennepiirustukset sisältävät seuraavat asiakirjat:  
     
 
 • perustuspiirustukset 1:50
 • runkopiirustukset 1:50
 • tarvittavat leikkauspiirustukset 1:50 tai 1:20
 • ristikkokaaviot
 • salaojapiirustus (sisällytetään perustuspiirustukseen ohjeellisena)
 
  Rakennepiirustukset on kokonainen paketti - erilliskuvia ei voi tilata. Perustuspiirustuksia varten sinun tulee ilmoittaa / selvittää maaperän koostumus sekä sallittu pohjapaine rakennuspaikallasi.  Teetä pohjatutkimus (suosittelemme) jollet saa tietoja rakennusvalvontaviranomaisilta. Toimita se sitten meille sähköisesti tai postissa. Joka tapauksessa vastuu maaperän koostumuksesta ja kantavuudesta on sinun, sillä ne vaikuttavat oleellisesti perustusten suunnittelussa. Jos viranomaiset antavat tiedon pyydä asia heiltä kirjallisesti. Perushinta sisältää perustamisen matalaperustuksena maanvaraisella lattialla (joko betonisena tai lämpöharkolla ja jossa lattiataso 300-400mm maanpinnasta.  Muut ratkaisut sovittava suunnittelijan kanssa erikseen (insinooritoimisto@pekkapesonen.fi)  
  Jos et tilaa näitä kuvia alkuperäisen tilauksen yhteydessä täytä uusi tilauskaavake ja siitä rakennepiirustusta varten tarvittavat kohdat. Ilmoita uutta tilausta tehdessäsi lisätiedoissa aiemmasta tilauksesta saamasi asiakasnumero. Muista pohjatutkimus!  
  Piirustusten toimitus:  
  Piirustuksia toimitetaan 2 sarjaa neljän viikon kuluessa siitä kun olemme saaneet tiedot  rakennuspaikkasi maaperästä. Lasku seuraa piirustusten mukana mikä tulee maksaa 10vrk:n kuluessa.  
     
     
  LVI-piirustukset ( lämpö-, vesi-, ilmastointi) sisältävät seuraavat asiakirjat:  
     
 
 • Mitoitetut vesi-, viemäröinti- ja ilmanvaihtopiirustukset
 • Kvv-asemapiirustus
 • lämmityslaitepiirustukset tarvittaessa
 
  LVI-suunnitelma on asiantuntijan laatima peruspaketti malliston omakotitaloille ja ilmoittamallesi lämmitysmuodolle.  Maalämpöä valikossa ei ole, sillä silloin joudutaan aina tutkimaan rakennuspaikka putkistojen sijoitusta varten. Jos haluat maalämmön suunnittelun voit sopia sen erillisenä LVI-suunnittelijamme kanssa (pirkko.karjala@LVI-makela.fi)  
  Suunnittelija tarvitsee valmiin asemapiirustuksen sekä liittymätiedot viemäreistä. Selvitä asia viranomaisilta joilta saat myös tarpeellisen aineiston kirjallisena ja postita aineisto meille. Jos asemapiirustus on saatavana DWG-muodossa lähetä se tiedostona, muutoin paperikopiona. Jos asemapiirustus  on tehty meillä huolehdimme asiasta.  
  Näillä piirustuksilla voit tehdä tarjouskyselyt sekä rakennuttaa LVI-järjestelmäsi. Jos jostain syystä et tarvitse ilmastointipiirustusta (esim. mökit, autotallit) ilmoita siitä lisätiedoissa.  
  Jos et tilaa näitä kuvia alkuperäisen tilauksen yhteydessä täytä uusi tilauskaavake ja siitä LVI-piirustusta varten tarvittavat kohdat. Ilmoita uutta tilausta tehdessäsi lisätiedoissa aiemmasta tilauksesta saamasi asiakasnumero.  
  Piirustusten toimitus:  
  Toimitamme 2 sarjaa piirustuksia noin kolmen viikon kuluessa toimittamastasi asemapiirustuksesta ja viranomaistiedoista.  Mukana seuraa lasku joka sinun tulee maksaa 10vrk:n kuluessa toimituksestamme.  
     
     
  Sähköpiirustukset  sisältävät seuraavat asiakirjat:  
     
 
 • pohjapiirustukset; sähkö- ja telepisteet
 • sähkökeskuksen pääkaavio
 • valaisinluettelo, perusvalaisimet
 • sähköselostus
 • asemapiirros (pihavalaistus sovittava erikseen
 • pohjapiirustukset / sähkölämmitys tarvittaessa
 
  Sähkösuunnitelma on asiantuntijan laatima peruspaketti omakotitaloille ja mahdollisesti ilmoittamallesi sähkölämmitykselle (insinooritoimisto@sorvoja.suomi.net)  
  Suunnittelija tarvitsee  asemapiirustuksen sekä liittymätiedot sähköliittymästä. Selvitä asia viranomaisilta joilta saat myös tarpeellisen aineiston kirjallisena ja postita aineisto meille. Jos asemapiirustus on saatavana DWG- muodossa lähetä se tiedostona, muutoin paperikopiona. Jos asemapiirustus  on tehty meillä huolehdimme asiasta.  
  Näillä piirustuksilla voit tehdä tarjouskyselyt sekä rakennuttaa talosi sähköistyksen.  
  Jos et tilaa näitä kuvia alkuperäisen tilauksen yhteydessä täytä uusi tilauskaavake ja siitä sähköpiirustusta varten tarvittavat kohdat. Ilmoita uutta tilausta tehdessäsi lisätiedoissa aiemmasta tilauksesta saamasi asiakasnumero.  
  Piirustusten toimitus:  
  Toimitamme 2 sarjaa piirustuksia noin kolmen viikon kuluessa toimittamastasi asemapiirustuksesta ja viranomaistiedoista.  Mukana seuraa lasku, joka sinun tulee maksaa 10vrk:n kuluessa toimituksestamme.  
     

Ark-Moon